Naar goede gewoonte ging ook dit jaar de drumband weer eens ergens goed eten.
Organisator dit jaar was Yentl Jansen.
Op zaterdag 1 februari 2020 trokken we met 14 personen naar steengrille en dinerbowling "Antares" in Lommel.
Geïnspireerd door de eeuwenoude manier van bakken op een warme steen, mocht iedereen zijn kookkunsten demonstreren op een steengrill met vlees of vis. Dat de ene zijn kookkunsten al beter uitvielen dan de andere moet niet gezegd worden.
Na goed te hebben gegeten, konden we al onze sportcapaciteiten nog eens ten volle benutten. Verdeeld in 2 groepen werd er een heuse bowlingwedstrijd opgezet.

Onze jaarlijkse algemene vergadering ging door op vrijdag 24 januari 2020.
Voorzitter Piet Kuppens had het in zijn openingstoespraak over de vele activiteiten van onze vereniging. Ook de uitdaging om onze harmonie financieel gezond te houden kwam uitgebreid aan bod.
Schatbewaarder Christof De Jong presenteerde het financieel verslag van 2019 met een duidelijke presentatie op groot scherm en stelde de begroting voor 2020 voor. Beiden werden unaniem door de vergadering goedgekeurd.
Nadien werden de activiteiten van het voorbije jaar overlopen en de voorlopige kalender van 2020 voorgesteld.
Na de rondvraag was het hoog tijd voor de nieuwjaarsreceptie die op deze vergadering volgde
Op een succesvol en vriendschappelijk 2020!!! .

Het nieuwe jaar is al direct gestart met minder goed nieuws van onze vrienden uit Niederburg.
Paul Menzel stierf op 26 december 2019 op 78-jarige leeftijd na een lange ziekte.
Van 1984 tot 2009 was hij lid van de gemeenteraad en zetelde hij ook in verschillende commissies.
Veel lokale clubs verliezen een loyaal lid met hem. Gedurende vele jaren was hij onmisbaar in het bestuur van het fanfare-korps Rot-Weiß en ook in het clubleven van Niederburg. Fanfare-korps Rot-Weiß benoemde hem tot erelid voor zijn diensten.
Samen met Henri Michiels was hij de grondlegger en de bezieler van onze jarenlange vriendschap met de mensen uit Niederburg. Hij heeft altijd getracht deze jarenlange contacten te onderhouden. Altijd was hij vriendelijk en dankbaar voor de vriendschap die hij kreeg, fier dat hun droom is blijven doorgaan, dat ”Lommelaars en Niederburgers” vrienden zijn geworden zodat de verbroedringsband zal blijven bestaan. Vrienden voor het leven door de muziek, wat is er mooier dan dit.
Vooral zijn bescheidenheid en het sociaal geëngageerd zijn onderscheidde hem.
- Niederburg verliest een voorbeeldige persoon die wist hoe hij de dorpsgemeenschap moest waarderen -
Met dankbaarheid en respect betuigen we onze oprechte deelneming aan zijn familie.
Een delegatie van onze vereniging was aanwezig op zijn begrafenis op maandag 6 januari 2020.
Paul Menzel